Diskuse
Špica pizza
Děkujeme za pochopení.
astrudina
Já to také nevidím na petržel a šalvěj,
myslím, že si ji autor spletl s oreganem, ale proti gustu žádný dišputát.
Ale když už tu tak vaříme, dávám tip těm, kteří si chtějí upéct pizzu rychle a přitom ze svého těsta.
Dám si vykynout droždí s trochou cukru mouky a mléka do mističky, vložené do hlubokého talíře s horkou vodou z kohoutku (je to za cca 2 minuty hotovo), do plastové (skleněné - ne kovové) mísy dám hladkou mouku, kvásek, vlahou vodu, vše smísím, nic nevymíchávám půl hodiny, jen chvilinku, aby nikde nebyla vidět sypká mouka. Setřu stěrkou okraje, přiklopím plastovým deklem nabo utěrkou tak, aby nad okrajem těsta a přiklopem bylo tak cca pět centimetrů prostoru - a vkládám do mikrovlnky, kde to nechám točit jednu minutu na rozmrazování. Zatím si připravuji ingredience na pokrytí pizzy, těsto nechám vevnitř ještě chviličku stát, vyndavám, pokropím olejem, ten vpracuji, takže se těsto nyní nelepí a dál to je na vás.
tento postup zabere cca 10 minut! Pak můžete dát pizzu do trouby a péci. Mňam!
Luboko
Re: Já to také nevidím na petržel a šalvěj,
když vám to tak chutná proč ne
Gmur
nevim
ale dat si salvej na pizzu, k tomu celer a pak mrkev? Nevim, nevim.
Luboko
Re: nevim
pokud se spokojíte na pizze s kečupem a rajčaty, vaše volba, nic proti gustu,, dělám si vlastní omáčku kam ony suroviny patří a pizza může být špica ,, základem je rozeznát celer od petržele
LF
- Počet článků 100
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1005x